2020. február 26., szerda , Géza

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Egyéb tevékenységek

Egyéb tevékenységek

Pro Talentis Alapítvány Kuratóriumának tagja

A Pro Talentis Alapítvány célja az esélyteremtés, a hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű tanulók támogatása. Az Alapítvány feladata, hogy olyan lehetőségeket biztosítson az arra rászoruló tanulók és a tanulásukat támogató környezetük számára, amelyek hozzájárulnak tehetségük, képességeik maximális kibontakoztatásához.

Az Alapítvány arra törekszik, hogy csökkentse a sikeres tanulási folyamatot gátló, nehezítő tényezők számát és az egyes tanulók egyedi, speciális támogatást kapjanak. Az Alapítvány mind az iskolát, mind a családot be kívánja vonni működési körébe. A sikeres munka érdekében mindkét féllel együttműködési megállapodást köt. A családdal való szorosabb kapcsolattartás érdekében, az Alapítvány nem egyes tanulókat támogat, hanem családokat, vagyis nagyobb családok esetében a testvéreket is.

Az Alapítvány 2008 tavaszán kezdte meg működését. Jelenleg két budapesti és egy győri általános iskolával áll kapcsolatban, ahol az Alapítvány szakmai vezetői és az iskolák tanítói együttesen választják ki az Alapítvány által támogatni kívánt tanulókat, illetve határozzák meg a tanulókra szabott egyéni fejlesztési terveket.

 

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.